Президентът на САЩ Доналд Тръмп произнесе първата си реч За

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп произнесе първата си реч За
Коментари Харесай

Тръмп призова американците към единство и поиска модернизация на ядрения арсенал


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп произнесе първата си тирада „ За положението на Съюза “ пред двете камари на Конгреса, в която още първоначално прикани американците да се слагат над партийното разделяне сред демократи и републиканци.

„ Призовавам всички вас да оставите разликите си настрани, да потърсите допирни точки и да постигнете единството, което ни е нужно, с цел да служим на хората “, уточни Тръмп.

Състоянието на американската стопанска система е чудесно, основават се нови работни места, увери президентът. "След изборите ние създадохме 2,4 милиона нови работни места, в това число 200 000 нови работни места, които са единствено в производството", акцентира той. След няколко години застоялост най-сетне се следи нарастване на заплатите, добави Тръпм и даде обещание, че от май американците ще имат по-високи приходи, с помощта на намаляването на налозите.

Президентът изиска да се реши казуса с високата цена на медикаментите Съединени американски щати от неговата администрация и настоя Конгресът да разреши пробни способи на лекуване за неизлечимо заболели.

Тръмп изиска от Конгреса да обезпечи вложения в транспортната инфраструктура на страната за 1,5 трилиона $. "Днес приканвам Конгреса да приготви законопроект, който ще обезпечи минимум 1,5 трилиона $ вложения в инфраструктура", сподели президентът. „ Ще построим нови пътища, мостове, автомагистрали, железопътни линии и водопроводи из цялата страна. Ще го създадем с американско сърце, американски ръце и с американски материали “, съобщи президентът на Съединени американски щати.

Той прикани да се пресече пътя за навлизане в Съединени американски щати на нарушители. "Днес приканвам Конгреса най-сетне да затвори смъртоносните малки врати, които позволяваха на нарушители да проникват в нашата страна. Ние предложихме ново законодателство, което ще промени имиграционните ни закони", сподели той.

В речта си Тръмп уточни, че е отменил указа на своя предходник Барак Обама за затварянето на пандиза Гуантанамо в Куба. "В предишното ние безсмислено освободихме стотици рискови терористи, с цел да ги срещнем още веднъж на бойното поле, в това число и водача на „ Ислямска страна “ Ал Багдади", сподели Тръмп. Той даже сподели, че пандизчиите в Гуантанамо може да се усилят.

"Трябва да модернизираме и преструктурираме нуклеарния си боеприпас, уповавайки се на това, че в никакъв случай няма да ни се наложи да го използваме, сподели ръководителят на американската администрация. В същото време той счита, че концепцията за свят, свободен от нуклеарни оръжия, е недостижима на този исторически стадий. "Може би в бъдеще ще пристигна вълшебният миг, когато светът ще се сплоти, с цел да се отстранен нуклеарните оръжия. За страдание, не сме стигнали до това", сподели жителят на Белия дом.

Той се разгласи срещу орязване на военния бюджет. „ Конгресът на Съединени американски щати да приключи практиката за орязване на военния бюджет и изцяло да финансира военните ни “, уточни Тръмп.

Той уточни, че Русия и Китай заплашват американските полезности. „ Ние се изправяме пред разбойнически режими, терористични групировки и противници като Китай и Русия, които са опасност за нашите ползи, стопанска система и полезности “, уточни президентът на Съединени американски щати.

"Безразсъдното предпочитание на Северна Корея да има нуклеарни ракети може доста скоро да заплаши родината ни. Провеждаме акция за практикуване на оптимален напън (върху КНДР), тъй че това да не се случи", сподели Тръмп.

Президентът изиска от Конгреса задоволително средства за битка с „ Ислямска страна “ и „ Ал Кайда “.

Присъствието на Съединени американски щати в Афганистан няма да се лимитира във времето. Правилата за водене на бойни дейности в тази страна се промениха за американските военни, уточни Тръмп. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР