Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Иран да внимава, след

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Иран да внимава, след
Коментари Харесай

Тръмп: Иран обогатява уран по една причина, няма да кажа коя, но е хубава

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани Иран " да внимава ", откакто Техеран разгласи, че стартира да обогатява уран над нивото от 3.67 %, позволени му съгласно нуклеарната договорка от 2015 година

" Иран по-добре да внимава. Ако обогатява по една причина, няма да ви кажа коя, само че не е хубава. По-добре да внимават. ", съобщи Тръмп пред публицисти в Мористаун, щата Ню Джърси.

По думите на американския президент, съглашението с Техеран, подписано от предшественика му Барак Обама, е било " извънредно неразумно " и разрешавало на Иран в бъдеще да сътвори нуклеарно оръжие. " Иран в никакъв случай няма да се снабди с нуклеарно оръжие ", увери Тръмп.

По-рано през вчерашния ден американският държавен секретар Майк Помпейо заплаши Иран с нови наказания.

" Последното развиване на иранската нуклеарна стратегия ще докара до повече изолираност и наказания. Държавите би трябвало да се върнат към остарялата си политика, която забраняваше обогатяването на уран за иранската нуклеарна стратегия. Иранският режим, екипиран с нуклеарни оръжия, би представлявал още по-голяма опасност за света ", написа Помпейо в " Туитър ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР