Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова днес избирателите в някои

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова днес избирателите в някои
Коментари Харесай

Тръмп призова избирателите в ключови колебаещи се щати да гласуват предварително на президентските избори в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани през днешния ден гласоподавателите в някои основни щати да вземат присъединяване в предварителното гласоподаване за президентските избори на следващия ден, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Докато съм на този пост, НЕБРАСКА, МИЧИГАН, МИНЕСОТА и ОХАЙО ще стъпят още веднъж на краката си и ще са по-добре от когато и да било! Секциите за предварителното гласоподаване затварят през днешния ден в тези Велики Щати. Излезте и ГЛАСУВАЙТЕ! Заедно ще НАПРАВИМ АМЕРИКА ОТНОВО ВЕЛИКА!! ", написа през днешния ден Тръмп в " Туитър " - по-малко от 24 часа преди началото на формалния избирателен ден.

Мичиган, Минесота и Охайо са измежду така наречен колебаещи се щати и резултатите в тях може да решат изхода от изборите, отбелязва ДПА.

Утре сутринта стартира формалният избирателен ден, само че малко над 94 милиона американци към този момент са упражнили правото си на избор. Това демонстрира профилираната база данни " Американски избирателен план ", основана от учител във Флоридския университет.

Този невиждан брой подадени авансово бюлетини се дължи значително на опасенията от пандемията от новия ковид и нуждата да не се струпват доста хора в изборния ден.

Много щати обявиха, че при преброяването на гласовете ще бъдат взети поради и бюлетините, които са пристигнали по пощата след формалния избирателен ден, стига да са били изпратени правилно. Това значи, че на следващия ден вечерта може да няма дефинитивни резултати от изборите, отбелязва ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР