Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова американския народ за помирение,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова американския народ за помирение,
Коментари Харесай

В заучена реч Тръмп призова американците към единство и любов

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани американския народ за помиряване, единение и обич. Това стана по време на негова тирада в Рино, щата Невада, на годишната конференция на Американския легион - най-голямата организация на военни ветерани в страната.

Тръмп говореше умерено и се придържаше към авансово квалифицирания текст на речта си, отбелязва АП, представена от Дарик.

" Тук сме, с цел да ви подкрепим като образец за силата, куража и решителността, от които нашата страна ще се нуждае, с цел да преодолее множеството провокации, пред които сме изправени ", сподели Тръмп. И моли към американците да се поучат от трудовата нравственос, патриотизма и предаността на ветераните.

Само ден по-рано, на протест в прилежащия щат Аризона, президентът на Съединени американски щати стартира умерено своето слово, само че бързо избухна в яд, обвинявайки медиите за всеобщото наказание на неговата реакция на насилието в Шарлотсвил, Вирджиния, съпътствало митинг на последователи на теорията за предимство на бялата раса.

Припомняме, че в Шарлотсвил двама служители на реда починаха при случай с хеликоптер по време на митинга, а една жена бе убита от бял неонацист, който вряза колата си в контрадемонстранти.

Тръмп упрекна и двете страни за насилието - позиция, която му навлече доста рецензии, както от чужбина, по този начин и вкъщи, освен от демократи, само че и от представители на Републиканската партия, като чийто претендент той бе определен за президент на Съединени американски щати предходната година.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР