Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства разговорите между КНДР и

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства разговорите между КНДР и
Коментари Харесай

Тръмп хвали историческата среща КНДР-Република Корея

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приветства диалозите сред КНДР и Южна Корея като " историческа среща " след " гневна година на ракетни и нуклеарни тествания ".

Тръмп употребява " Туитър ", с цел да разяснява историческите диалози сред Ким Чен-ун и президента на Република Корея Мун Дже-ин. Американският водач акцентира, че е задоволен от развиването на Корейския полуостров, само че остава внимателен по отношение на обстановката, наблягайки, че " единствено времето ще покаже " какъв ще бъде крайният резултат.

" След гневна година на ракетни и нуклеарни тествания, организира се историческа среща сред Севера и Южна Корея. Хубави неща се случват, само че единствено времето ще покаже ", написа Тръмп в обществената мрежа.

Корейската война ще завърши. Съединени американски щати и всички американци би трябвало да се гордеят с това, което сега се случва в Корея, продължи той.

По-рано през днешния ден Ким и Мун организираха историческа среща, която е първата на най-високо равнище сред двете страни от 2007 година Те се съгласиха да подпишат кротичък контракт за публично преустановяване на Корейската война (1950-1953) до края на годината. Също по този начин реализираха единодушие за цялостно нуклеарно разоръжаване на полуострова. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР