Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна на тридневно държавно посещение

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна на тридневно държавно посещение
Коментари Харесай

Тръмп пристигна на тридневна визита във Великобритания с обиди към кмета на Лондон

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп дойде на тридневно държавно посещаване във Англия, предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Преди да кацне на лондонското летище Станстед Тръмп още веднъж насочи словесни нападки към кмета на Лондон Садик Хан, който подлага на критика решението на английското държавно управление да одобри Тръмп на държавна аудиенция.

" Садик Хан, който по всевъзможни критерии се показва извънредно като кмет на Лондон, демонстрира безразсъдна злост към гостуването на Президента на Съединени американски щати, който е сигурно най-важният съдружник на Обединеното кралство. Той е безспорен несретник, който би трябвало да обръща внимание на престъпността в Лондон, а не на мен ", написа Тръмп в Туитър.

Вчера локален вестник разгласява авторска публикация на Хан, в която Тръмп е наименуван " един от най-ненадминатите образци на възходяща световна опасност " за демократичната народна власт от страна на крайната десница, отбелязва Асошиейтед прес.

Хан постоянно е подлагал на критика Тръмп и позволи използването на великански балон, който изобразява президента на Съединени американски щати като пискащо бебе, на проява покрай Народното събрание по време на миналогодишното посещаване на Тръмп. Протестиращи имат намерение да употребяват още веднъж балона при сегашната държавна аудиенция на Тръмп.

Поддръжниците на Хан назовават Тръмп расист поради нападките му над първия кмет мохамеданин на Лондон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР