Президентът на САЩ Доналд Тръмп прие поканата за среща с

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп прие поканата за среща с
Коментари Харесай

Тръмп прие да се срещне с Ким Чен-ун

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп одобри поканата за среща с водача на Северна Корея Ким Чен-ун, като мястото и датата ще бъдат избрани в допълнение. Това заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс, представена от Ройтерс и АП.

Южнокорейска делегация, която е на посещаване във Вашингтон, съобщи обръщение на Тръмп от Ким Чен-ун и покана за среща.

„ Президентът Тръмп оцени високо приятните думи на южнокорейската делегация и президента на Южна Корея Мун. Той ще одобри поканата за среща с Ким Чен-ун на място и във време, които ще бъдат избрани. Очакваме денуклеаризация на Северна Корея. Междувременно всички наказания и оптимален напън би трябвало да останат ", се споделя в изказването на Сандърс.

Преди това шефът на южнокорейската Служба за национална сигурност Чун Ею-йо, който оглавява делегация във Вашингтон, заяви пред кореспонденти в Белия дом, че Ким Чен-ун е заречен да се въздържа от нови нуклеарни и ракетни проби. Пратеникът на Сеул сподели още, че Тръмп изразил предпочитание да се срещне с водача на Севера до месец май.

По-късно Тръмп съобщи, че е реализиран " огромен прогрес " със Северна Корея, само че глобите против нея ще останат до сключването на съглашение, предоха информационните организации.

" Ким Чен-ун е говорел пред южнокорейските представители за денуклеаризация, освен за заледяване на нуклеарните си оръжейни стратегии ", написа Тръмп в Туитър.

" Без ракетни проби на Северна Корея през този интервал. Голям прогрес беше реализиран, на глобите ще останат, до момента в който бъде реализирано съглашение ", написа още президентът на Съединени американски щати и прибавя: " Срещата се възнамерява ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР