Президентът на САЩ Доналд Тръмп през последните месеци е изразявал

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп през последните месеци е изразявал
Коментари Харесай

Си Ен Ен: За президента Тръмп участието в Биариц е загуба на време

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп през последните месеци е изразявал неодобрение, че би трябвало да участва на започващата през днешния ден среща на високо ниво на Г-7 в Биариц, тъй като там, съгласно него, ще се отдели прекомерно доста внимание на екологични въпроси, заяви през вчерашния ден американският телевизионент канал Си Ен Ен.
По информация на източници на медията, американският държавен глава "заявявал на помощниците си, че не схваща за какво изобщо би трябвало да върви на срещата на Г-7 ". Той даже казвал, че това ще е чиста загуба на време. Си Ен Ен уточни, че до началото на лятото в Белия дом не е имало изясненост дали Тръмп счита да пътува за Биариц.
Вместо да се приказва за околната среда и замърсяването на океаните, както Тръмп предполагал, че ще стане, той предпочитал да посвети време на разискване на международната стопанска система, на ситуацията в Съединени американски щати и на работата на неговата администрация.
Сътрудниците на американския президент положили старания в Биариц да бъде отделено повече внимание на стопански въпроси.
Според Си Ен Ен, Тръмп е загатнал пред френския си сътрудник Еманюел Макрон, пред японския министър председател Шиндзо Абе и пред други водачи, че няма предпочитание да пътува за Биариц.
В днешна публицистична публикация немският ежедневник "Пфорцхаймер цайтунг " написа, че "Тръмп трови обществения климат - освен в Съединени американски щати, а и в останалата част от света ".
"Можем да предположим, че нещата ще се влошат, тъй като Тръмп очевидно усилва броя на нападките, които подхваща ".
"Причината е ясна ", написа изданието, "одобрението за неговата работа спада трагично, само че на първо място американската стопанска система върви надолу, а мнозина икономисти чакат криза през 2020 година, която е изборна година ".
"Тръмп сплотява почитателите си с нападателно празнословие - и отклонява вниманието от проблемите вкъщи ", проучва "Пфорцхаймер цайтунг " и заключава, че такава сложна обстановка може да докара до политическо цунами.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР