Президентът на САЩ Доналд Тръмп прекъсна изненадващо брифинга си за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп прекъсна изненадващо брифинга си за
Коментари Харесай

Тръмп се вкара в нов скандал, този път тип расистки срещу репортер от китайски произход

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прекъсна изненадващо брифинга си за ковид късно нощес българско време, откакто влезе в словесна престрелка с кореспондент от азиатско-американски генезис, оповестява Агенция Франс Прес.
Репортерът на CBS News Уейджа Джианг попита Тръмп за какво продължава да упорства, че Съединени американски щати се оправят по-добре от другите страни, когато става дума за тестване за вируса, показва БГНЕС. " Защо това има значение? Защо това е световна конкуренция, когато всеки ден американци губят живота си " попита тя.
" Те губят живота си на всички места по света. И може би това е въпрос, който би трябвало да зададете на Китай. Не ме питайте мен, задайте на Китай този въпрос ", отговори Тръмп.
Джианг, която се разпознава в биографията си в Twitter като " родена в Западна Вирджиния от китайски генезис " попита президента: " Защо казвате това съответно на мен? “, намеквайки, че това се дължи на нейната раса.
" Казвам го на всеки, който би задал подобен гнусен въпрос ", отговори Тръмп.
След това той се опита да даде думата на различен кореспондент, до момента в който Джианг продължи да го притиска за отговор. Тръмп се обърна към друга журналистка и до момента в който тя се опитваше да зададе въпроса си, президентът завърши конференцията и влезе назад в Белия дом.
Интернет бързо се сплоти към Джианг, като хаштагът #StandWithWeijiaJiang се появи в Twitter съвсем неотложно.
" I #StandWithWeijiaJiang против расистките изцепки на Тръмп ", написа артистът от " Стар Трек " и изтъкнат азиатско-американски деятел Джордж Такей.
Репортерът и политическият анализатор на CNN Ейприл Райън, който също беше обект на нападки от Тръмп, написа в Twitter: " Добре пристигнали в клуба! Това е зле! Това е негов табиет! "
В последна сметка и Тръмп отвърна в Twitter - с обичаната теза за интрига против него и по какъв начин все пак щял да победи на изборите през ноември.

The Lamestream Media is truly out of control. Look how they work (conspire!) together. They are the Enemy of the People, but don’t worry, we will WIN in November! https://t.co/3YOSChXP9M
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 12, 2020
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР