Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди сирийския си колега Башар

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди сирийския си колега Башар
Коментари Харесай

Тръмп предупреди Асад и неговите съюзници в Сирия да не нападат Идлиб

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести сирийския си сътрудник Башар ал Асад и неговите съдружници Иран и Русия да не "нападат неразумно " следената от бунтовници северозападна сирийска провинция Идлиб, предадоха международните организации.

"Президентът на Сирия Башар ал Асад не трябва да нападна неразумно провинция Идлиб. Руснаците и иранците ще създадат огромна филантропична неточност, в случай че вземат участие в тази евентуална човешка покруса. Стотици хиляди хора може да бъдат убити. Не позволявайте това да се случи ", написа Тръмп в Туитър.

Вчера Иран прикани за пречистване на сирийската провинция Идлиб от терористи, по този начин както режимът на Асад и неговите съдружници назовават всичките си съперници в Сирия. Това стана в миг, когато Техеран се готви за диалози с Москва и Дамаск за осъществяване на атака против последния огромен размирен бастион на сирийска територия.

При посещаване в Сирия през вчерашния ден, иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф сподели, че "оставащите терористи в елементи от Идлиб би трябвало да бъдат победени ", с цел да има в Сирия кротичък развой, който да разреши завръщането на бежанците, отбелязва ДПА.

Сирийското държавно управление има правото да "се бори с терористите до край и да прочисти страната от тях ", съобщи представителят на иранското външно министерство Бахрам Гасеми.

В петък в Техеран ще има тристранна среща на върха Иран-Русия-Турция за разискване точно на обстановката в Идлиб. Турция, която поддържа някои размирен групировки в Сирия, разположи свои войски в северозападната провинция и се пробва да предотврати атака на сирийските държавни сили и техните съдружници, отбелязва Ройтерс.

Асошиейтед прес показва, че в Идлиб и покрайнините живеят към 3 милиона души, близо половината от които са избягали от други сирийски региони. Организация на обединените нации предизвести, че възможната атака може да провокира най-голямата филантропична рецесия от началото на спора в Сирия преди седем години и половина, като прокуди 800 000 индивида от Идлиб и разубеди бежанци да се върнат по домовете си.

Тръмп се пробва да усъвършенства връзките на Съединените щати с Русия, само че по този начин и не съумя да я разубеди от военната и дипломатическата си поддръжка за режима в Дамаск, отбелязва Ройтерс.

Вашингтон ще схване възможната атака против Идлиб като ескалация на спора, разгласи в петък държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо.

Представител на Държавния департамент предизвести, че Съединените щати ще отговорят на всяка химическа офанзива от страна на Дамаск.

"Всички очи са ориентирани към дейностите на Асад, Русия и Иран в Идлиб. #НеНаХимическитеОръжия ", написа нощес в Туитър непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли, представена от Ройтерс.

Франс прес напомня, че през последните седмици сирийското държавно управление струпа войски към северозападната провинция Идлиб, която граничи с Турция. Режимът в Дамаск и неговият съдружник Русия са взели по-конкретно на мушка джихадистката коалиция Тахрир аш Шам, водеща роля в която играе някогашният клон на Ал Каида в Сирия.

Трима сирийски бойци са били убити и девет - ранени, при офанзива на бунтовници с безпилотни самолети против позиции на армията в крайбрежната провинция Латакия, съобщи ТАСС, като се базира на генерал-майор Владимир Савченко, началник на съветския Център за сдобряване на враждуващите страни в Сирия.

Нападението е било осъществено в неделя от региона на град Джиср аш Шугур, провинция Идлиб. В него са взели участие пет самоделни летателни апарата.

Руският военачалник дефинира офанзивата като следващата провокация от страна на бунтовниците против сирийските държавни сили в планинската част на провинция Латакия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР