Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Северна Корея, че въоръжените

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Северна Корея, че въоръжените
Коментари Харесай

Тръмп към Пхенян: Готов съм да използвам военна сила

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести Северна Корея, че въоръжените сили на страната са подготвени да употребяват целия набор от военни средства, в случай че се наложи да пазят себе си или своите съдружници, заяви „ Ройтерс “.

Тръмп сподели на взаимна конференция с южнокорейския президент Мун Дже-ин, че е подготвен да направи всичко належащо, „ с цел да попречи на севернокорейския деспот да заплашва животи “.

Американският президент въпреки всичко изрази вяра, че няма да се стигне до боен спор с Пхенян. За следващ път обаче той изрази решителност да употребява военния боеприпас на Съединени американски щати, в случай че режимът на Ким Чен-ун заплаши националната сигурност.

„ Не можем да позволим Северна Корея да заплашва всичко, което сме построили ", сподели президентът на Съединени американски щати при визитата в Южна Корея. Той прикани Северна Корея да постъпи вярно и сподели, че „ вижда някакво придвижване ", само че отхвърли да даде детайлности.

Американският държавен глава беше посрещнат с публична гала в столицата Сеул, след което организира диалог с южнокорейския си сътрудник. Мун изрази вяра, че визитата на Тръмп ще успокои паниката на южнокорейците във връзка със Северна Корея и ще бъде „ преломен миг за уреждането на севернокорейския нуклеарен въпрос ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР