Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Иран, че "си играе

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Иран, че "си играе
Коментари Харесай

Тръмп предупреди Иран, че си играе с огъня

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести Иран, че "си играе с огъня ", предадоха Франс прес и Ройтерс.

Вчера Иран разгласи, че запасите му от едва обогатен уран са надвишили нивото, позволено от интернационалното съглашение за неговата нуклеарна стратегия.

Попитан по време на събитие в Белия дом дали има обръщение за Иран, Тръмп отговори, че няма. Иран знае какво прави и "си играе с огъня ", акцентира в това време президентът на Съединени американски щати.

По-рано Белият дом даде да се разбере в официално съобщение, че Съединените щати "никога няма да разрешат на Иран да създаде
нуклеарни оръжия ", отбелязва Франс прес.

"(Иранският) режим би трябвало да се откаже от своите нуклеарни упоритости и от злонамерено държание ", прикани американското президентство. Белият дом удостовери желанието на Съединените щати да продължат акцията си на "максимален напън " върху Иран, "докато неговите ръководители не трансформират метода си на деяние ".

Американският президент е разискал по телефона с френския си сътрудник Еманюел Макрон въпроса за повишението на иранските ресурси от обогатен уран над лимита, очакван в нуклеарната договорка от 2015 година Тръмп и Макрон са се спрели и на други тематики, измежду които извършената неотдавна среща на върха на Г-20 в Япония, както и последвалата среща на американския президент със севернокорейския водач Ким Чен-ун, заяви Белият дом, представен от Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР