Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че е 100% готов

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че е 100% готов
Коментари Харесай

Тръмп готов да затвори границата с Мексико

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести, че е " 100% подготвен " да затвори южната граница, в случай че не се реализира съглашение с Конгреса по отношение на промяната в имиграцията.

Това удостовери Тръмп пред публицисти в Белия дом. Той към този момент заплаши да затвори американската граница с Мексико идната седмица или най-малко огромни сектори от нея, в случай че Мексико " не спре неотложно цялата противозаконна имиграция, идваща към Съединените щати " от района.

Държавният глава упрекна централноамериканските страни Хондурас, Гватемала и Ел Салвадор, че не съумяват да се оправят с потока от имигранти, пътуващи към Съединените щати и заплаши да спре помощта за тези страни.

Ние даваме стотици милиони долари на тези три страни, сподели Тръмп.

Забележките на Тръмп ускоряват спекулациите, че Съединените щати могат да подхващат фрапантни ограничения, макар че рискуват да подкопаят стопанската система.

По-рано във вторник представителят на Белия дом Сара Сандърс съобщи, че закриването на южната граница е евентуално най-хубавото решение.

" Може би това е най-хубавото решение да затворим границата ", сподели Сандърс пред пресата. " На този стадий демократите не ни оставят безусловно никакъв избор. "

Нито Тръмп, нито Сандърс прецизираха период за сходен ход, макар че преди този момент Тръмп допусна, че може да е още тази седмица.

Заплахите са продължение на продължителна акция на Тръмп за справяне с незаконните имигранти, които влизат в Съединените щати.

През последните две години той се сблъсква с Демократическата партия по свързани с нея въпроси по имиграционната промяна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР