Президентът на САЩ Доналд Тръмп предлага нулеви мита за Великобритания

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предлага нулеви мита за Великобритания
Коментари Харесай

Тръмп предлага нулеви мита за Великобритания след Brexit

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предлага нулеви мита за Англия след Брекзит поради специфичните връзки сред двете страни, написа английският закостенял всекидневник Daily Express, представен от Фокус.

Дипломатът Робърт Джонсън съобщи, че американският президент, който би трябвало да посети Англия идната седмица, желае "бърза договорка " за фрапантно увеличение на трансатлантическата търговия сред двете страни, откакто Англия напусне Европейски Съюз.

"Президентът счита, че е време да стартираме ", сподели той и добави: "Небето е границата. "

Предложението, което би могло да понижи цените на американския импорт за английските консуматори и да усили основаването на работни места от двете страни на Атлантическия океан, бе приветствано като голям избор на доверие в бъдещето на Обединеното кралство отвън европейския блок.

Това изказване пристигна, когато министър-председателят се приближи до съглашение за разлъка с Европейския съюз, като завоюва поддръжката на кабинета за проектите си за Брекзит.

Робърт Джонсън сподели ентусиазма на Белия дом за ускорение на договарянията по двустранните търговски връзки в извънредно изявление с Daily Express, преди дълго чаканото първо пътешестване във Англия от страна на Доналд Тръмп, откогато стана президент.

Говорейки в новия комплекс на посолството на Съединени американски щати в южен Лондон, Джонсън удостовери, че "нулевите цени " за цялата търговия сред Англия и Съединени американски щати, биха могли да бъдат отправната точка за договаряния за подписване на договорка след Брекзит сред двете съюзнически страни.

"Мисля, че ще бъде самоуверено и за какво не стартираме с тази настройка ", сподели той и акцентира, че "Президентът (Тръмп) ще употребява цялостната си сила за бърза договорка. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР