Президентът на САЩ Доналд Тръмп предизвика възторжени реакции на конвенция

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предизвика възторжени реакции на конвенция
Коментари Харесай

Тръмп призова чикагската полиция да започне спиране и претърсване на подозрителни лица

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп провокира възторжени реакции на спогодба на Международната асоциация на полицейските комисари, като предложи потреблението на "спиране и претършуване " на подозрителни лица и съобщи, че е предложил на министерството на правораздаването да работи с локалните управляващи в Чикаго, с цел да понижи насилието в третия по величина град в страната, съобщи Асошиейтед прес.

Престъпната вълна е огромен проблем за Чикаго, съобщи Тръмп. Той добави, че е наредил на министъра на правораздаването Джеф Сешънс да посети неотложно града и да го насърчи да приложи метода на "спиране и претършуване " на избрани лица. Той се прилагаше в Ню Йорк, до момента в който не беше сметнат за противоконституционен поради това, че засягаше най-вече жители от малцинствата.

"Трябва да се приложи вярно, само че спирането-и-претърсването работят ", съобщи Тръмп.

В отговор представител на кмета на Чикаго Рам Еманюъл съобщи, че президентът не познава обстановката в града, само че даже за него би трябвало да е ясно, че решението на казуса с престъпността не е толкоз просто като въвеждането на прекъсване и претършуване. Броят на смъртните случаи в Чикаго понижава, добави представителят.

Карън Шели, представител на асоциацията Американски съюз за цивилен свободи съобщи, че Тръмп предизвиква полицията да употребява силови способи и добави, че решението на насилието в Чикаго няма да пристигна от президента на Съединени американски щати, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР