Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави Володимир Зеленски за победата

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави Володимир Зеленски за победата
Коментари Харесай

Тръмп поздрави Зеленски за победата му на президентските избори в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп поздрави Володимир Зеленски за успеха му на президентските избори в Украйна, заяви в Туитър специфичният представител на Съединени американски щати за Украйна Кърт Волкър, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

"Президентът Тръмп позвъни на Володимир Зеленски, с цел да го поздрави за успеха на изборите, а също украинския народ за произвеждането на мирни и демократични избори ", уточни дипломатът. "Ние ще продължим да поддържаме напъните на Украйна за възобновяване на нейната териториална целокупност и противодействието на съветската експанзия ", добави Волкър. Той също по този начин благодари на изгубилия изборите сегашен украински президент Петро Порошенко за това, че е управлявал Украйна "в извънредно комплицирани времена ".

По-рано през вчерашния ден посолството на Съединени американски щати в Украйна поздрави Зеленски за успеха и изрази вяра за опазване на мощното партньорство сред Киев и Вашингтон. "Поздравяваме новоизбрания президент Володимир Зеленски и благодарим на всички, които помогнаха за произвеждането на мирни президентски избори в Украйна ", се споделя в известие на посолството в Туитър.

По данни на украинската ЦИК след обработката на 65 % от електронните протоколи Зеленски получава 73,03 % от гласовете, а Порошенко - 24,64 %. За недействителни са приети 2,32 % от бюлетините. Зеленски води във всички райони на Украйна като се изключи Лвовска област. Най-голяма поддръжка той получава в Одеска, Днепропетровска, Запорожска, Харковска и Луганска области. В Киев за Зеленски са дали своят вот 60,26 % от гласоподавателите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР