Президентът на САЩ Доналд Тръмп повтори старите си критики срещу

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп повтори старите си критики срещу
Коментари Харесай

Тръмп отново се скара на НАТО

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп повтори старите си рецензии против нечестното съгласно него систематизиране на бремето на военните разноски измежду страните членки на НАТО, като особено размаха пръст против Германия за това, че отделя доста по-малка част от брутния си вътрешен артикул (БВП) за защита, в сравнение с Съединените щати, съобщи ДПА.

" Това не е почтено, - сподели той на конференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Лондон преди срещата на върха на алианса в английската столица. - Не е редно да се възползваш от облагите на НАТО, а след това - и от облагите в търговията... Не можем да позволим това да продължи да се случва. "

" Ние харчим за защита сред 4 и 4,3 % от нашия Брутният вътрешен продукт, а Германия - 1, най-много 1,2 %, освен това техният Брутният вътрешен продукт е доста по-малък (от американския). Това е непочтено. Несправедливо е също по този начин, че Европейският съюз, доста от чиито членове са и в НАТО, се държи доста непочтено по отношение на Съединени американски щати и по комерсиалните въпроси ", уточни Тръмп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР