Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърждава, че границата между Канада

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърждава, че границата между Канада
Коментари Харесай

Тръмп: Границата между Канада и САЩ затваря за несъществен трафик

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостоверява, че границата сред Канада и Съединени американски щати ще бъде затворена " по взаимно единодушие " за незначителен трафик .

Тръмп, който разкри новината в " Туитър " разяснява, че търговията няма да бъде наранена и предстоят повече детайлности .

We will be, by mutual consent, temporarily closing our Northern Border with Canada to non-essential traffic. Trade will not be affected. Details to follow!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 18, 2020  Съединени американски щати гони бежанци и чужденци, хванати да влизат нелегално от Мексико
Съединени американски щати гони бежанци и чужденци, хванати да влизат нелегално от Мексико

Пунктовете за влизане остават отворени за търговски трафик

Източници в Отава настояват, че двете страни са водели договаряния за ограничение на пътуването в двете направления през границата, без да лимитират най-важния поток от търговия сред двете страни в миг, когато международната стопанска система е под мощен напън заради COVID-19 пандемията, оповестяват кандаски медии.

Дискусиите са съсредоточени върху установяване, кои съществени групи служащи могат да бъдат освободени от рестрикции за прекосяване на границите - група, която би могла да включва водачи на камиони, членове на екипажа на самолетни компании и здравни служащи, които живеят и работят на противоположните страни на границата.
 В Съединени американски щати предизвестиха за 20% безработица
В Съединени американски щати предизвестиха за 20% безработица

Безработицата в Съединени американски щати за февруари е 3,5 на 100

Служители в кабинета на премиера Трюдо обявиха, че евентуално ще има и краткотрайно освобождение от рстрикции за канадците, които зимуват в южните елементи на Съединени американски щати , с цел да им се даде време да се приберат.

Вицепремиерът Кристия Фрийланд разяснява, че близо 200 000 души минават границата сред Канада и Съединени американски щати всеки ден и доста от тях са от жизненоважно значение за здравето и икономическото богатство на двете страни .
 Американските показатели изгубиха повече от 5% при отварянето на борсата
Американските показатели изгубиха повече от 5% при отварянето на борсата

Dow industrial average падна с -1224 пункта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР