Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди в Туитър, че високопоставен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди в Туитър, че високопоставен
Коментари Харесай

Кипи трескава подготовка за срещата Тръмп-Ким Чен-ун


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостовери в Туитър, че почитан севернокорейски представител е на път за Ню Йорк за присъединяване в диалози за идната среща на върха сред него и севернокорейския водач Ким Чен-ун, предадоха международните организации във вторник.

" Събрахме дружно страховит екип за нашите диалози със Северна Корея. Срещите, засягащи съмита и други въпроси, се организират в този момент. Ким Йон-чхол, заместник-председателят на Северна Корея, пътува в този момент към Ню Йорк. Солиден отговор на моето писмо, благодаря ви! ", написа Тръмп в Туитър.

По-рано през днешния ден южнокорейската организация Йонхап заяви, че името на Ким Йон-чхол е в листата на пасажерите за полета от Пекин за Вашингтон. После организацията заяви, че Ким е сменил полета и ще отиде в Ню Йорк.

Ким Йон-чхол е някогашен началник на севернокорейското военно разузнаване. Сега е заместник-председател на централния комитет на ръководещата севернокорейска партия и дава отговор за връзките на Севера с Юга.

Висш консултант на севернокорейския водач Ким Чен-ун пък дойде нощес в Сингапур, заяви японската социална телевизия Ен Ейч Кей, представена от Ройтерс. Агенцията разяснява, че това е най-новата индикация, че насрочваната и отлагана среща на върха Съединени американски щати - Северна Корея ще се състои.

Ким Чхан-сон, де факто шеф на генералния щаб на севернокорейските въоръжени сили, отпътува за Сингапур през Пекин нощес.

Наред с това екип от американски държавни чиновници, в това число заместник-началникът на кабинета на Белия дом Джо Хагин, отпътува нощес от американската военновъздушна база Йокота в Япония за Сингапур, показва Ройтерс.

Южнокорейският президент Мун Дже-ин сподели, че в дните преди срещата Тръмп - Ким може да има и още негови непредвидени срещи с Ким, като тази в събота в граничното село Панмичжон в демилитаризираната зона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР