Президентът на САЩ Доналд Тръмп помилва 73 души и смекчи

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп помилва 73 души и смекчи
Коментари Харесай

Тръмп помилва 73 души, включително бившия си съветник Стив Банън

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп помилва 73 души и смекчи присъдата на още 70 души в последната си вечер в Белия, дом, съобщи Си Ен Би Си. Сред имената на помилваните изпъква това на някогашния консултант на Тръмп – Стив Банън, който бе упрекнат в машинация на поддръжниците на Тръмп посредством акцията за набиране на средства за създаване на стена по границата с Мексико.

Банън, който някогашен началник на крайнодесния информативен уебсайт „ Брайтбарт “, бе задържан предходната година дружно с още трима души по обвинявания, че измамил стотици донори с акция за набиране на 25 млн. $ „ Ние строим стената “. Той бе освободен против гаранция от 5 млн. $. Според някогашният прокурор Даниъл Алонсо обаче Банън към момента може да бъде упрекнат в щатския съд на Ню Йорк.

Тръмп смекчи присъдата на някогашният кмет на Детройт Куаме Килпатрик, който получи 28 години затвор по обвинявания в корупция. Президентът смекчи и присъдите на рапърите Лил Уейн и Кодак Блек, които бяха упрекнати в закононарушения, свързани с владеене на оръжие.

Американският президент обаче не подписа заповеди за опрощение на самия себе си или на членове на своето семейство, макар спекулациите, че той ще предприеме такава мярка даже при неналичието на федерални наказателни обвинявания против тях.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР