Президентът на САЩ Доналд Тръмп похвали днес лидера на Северна

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп похвали днес лидера на Северна
Коментари Харесай

Тръмп похвали Ким, спада ли напрежението

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп похвали през днешния ден водача на Северна Корея Ким Чен-ун за решението му да отсрочи изстрелването на ракети към Гуам, съобщи Ройтерс.

"Ким Чен-ун взе доста умно и рационално решение. Алтернативата щеше да е по едно и също време пагубна и неприемлива ", написа Тръмп в "Туитър ".

Kim Jong Un of North Korea made a very wise and well reasoned decision. The alternative would have been both catastrophic and unacceptable!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 16, 2017
Във вторник формалната севернокорейска организация КЦТА заяви, че е бил осведомен от висши военни за проекта за ракетно нахлуване в региона на остров Гуам - американска територия в Тихия океан.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ РАЙСКИЯ ОСТРОВ, В КОЙТО съдебна експертиза ПРИЦЕЛИ КИМ

Ким разискал в детайли проекта с висшите военни при ревизия в командния център на стратегическите ракетни сили. Той декларирал, че известно време ще следи дейностите на Съединени американски щати, преди да вземе решение.

Ким Чен-ун подреди армията да е подготвена за удар по Гуам

"САЩ, които първи разположиха покрай нас огромно количество стратегически нуклеарни сили, първи би трябвало да вземат вярното решение и да покажат с дейности дали желаят да се понижи напрежението на Корейския полуостров и да се предотврати рисков боен конфликт ", показва КЦТА.

Западни издания разясниха информацията като "заден ход "

от опасността на Северна Корея за удар по Гуам. "Северна Корея отсрочва изстрелването на ракети против Гуам, Ким Чен-ун успокоява напрежението ", бе едно от водещите заглавия.

Според "Файненшъл таймс " Пхенян сякаш отстъпи от опасността си за неизбежен ракетен удар, като разгласява посредством осведомителната си организация деликатно квалифицирано изказване, което съгласно мнозина специалисти е опит за деескалация. Написано в не толкоз враждебен звук като предходните, то може да помогне да се понижи напрежението със Съединени американски щати, което имаше заплаха да прерасне в спор, написа английският финансов всекидневник.

Необичайното обръщение с спогодителен звук бе отправено след предизвестието на американския министър на защитата, че изстрелване на ракети по територията на Съединени американски щати може доста бързо да прерасне във война, отбелязва "Гардиън ".

Севернокорейският водач Ким Чен-ун сякаш даде знак за пауза във все по-ожесточената словесна престрелка с американския президент Доналд Тръмп.

Укротяване на топката има и от страна на Съединени американски щати, счита в. "Ню Йорк таймс ", който излиза със заглавие "След "огъня и яростта " Тръмп наподобява успокоява напреженията в Азия ". След дни на войнствени закани против Северна Корея и неспокойствие дали се задава комерсиална война с Китай, Тръмп понижи напрежението на няколко фронта в Източна Азия. Той подреди следствие на комерсиалните практики на Китай, с цел да се откри дали те вредят на американските компании в региона на интелектуалната благосъстоятелност, само че употребява нетипично въздържан език и многостепенен бюрократичен развой, който евентуално ще отсрочи предприемането на възможни наказателни дейности против Пекин с месеци, в случай че въобще се стигне до такава степен.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР