Президентът на САЩ Доналд Тръмп пое двоен удар, след като

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп пое двоен удар, след като
Коментари Харесай

Най-неприятният час от президентството на Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп пое двоен удар , откакто един от някогашните му доближени се призна за отговорен, а различен беше наказан за финансови закононарушения, което евентуално слага президента пред юридически риск, написа " Гардиън ".

 Бивш юрист на Тръмп се призна за отговорен Обновена
Бивш юрист на Тръмп се призна за отговорен

Майкъл Коен се споразумя с ФБР

Майкъл Коен, дълготраен юрист и " медиатор в нечисти покупко-продажби ", се призна за отговорен по 8 обвинявания, в това число предизборни финансови нарушавания и директно свързани с Тръмп заплащания " на пари за безмълвие " на дами, с които президентът е имал афери.

 Бивш юрист на Тръмп излиза на независимост против $500 000
Бивш юрист на Тръмп излиза на независимост против $500 000

Присъдата против Майкъл Коен се чака през декември

Минути по-рано Пол Манафорт, някогашният ръководител на предизборния щаб на милиардера, беше приет за отговорен по 8 обвинявания в банкови и данъчни измами . Двата случая носят огромен риск за президента.

" Това е най-неприятният час от цялото президентство на Тръм п - не, в целия живот ", написа в " Туитър " юристът Норман Ейсън, някогашен специфичен консултант на президента Барак Обама по нравственос и държавна промяна.

От избирането му за президент консултант по национална сигурност, персонален юрист, ръководител на акция, заместник-председател на акция и външнополитически консултант на Тръмп са признали, че са направили закононарушения или са наказани.

Случаите са част от следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за възможна интервенция на Русия на президентските избори през 2016 година Вчерашните събития съставляват огромна победа за Мълър, който е под напън от поддръжници на президента да приключи наричания от Тръмп " лов на вещици ".

 Шефът на акцията на Тръмп криел налози и въртял партийни каси
Шефът на акцията на Тръмп криел налози и въртял партийни каси

Пол Манафорт е застрашен от 80 години затвор

В Ню Йорк Коен съобщи, че Тръмп непосредствено го е предиздвикал да направи заплащания , които са в нарушаване на финансовите закони при осъществяване на акция. Той разясни, че по разпореждане на американския президент е платил на порноактрисата Сторми Даниълс и на някогашния плейбой модел Карън Макдугал обществено да не разясняват аферата си с американския водач.

Ако тези заплащания от Майкъл Коен са закононарушение, тогава за какво не са закононарушение и за Доналд Тръмп? Дали и по кое време президент може да бъде съден, остава въпрос на юридически спор. Тръмп отхвърля, че е знаел за заплащанията, написа Лени Дейвис в " Туитър ", юрист на Коен.

Въпреки че се призна за отговорен по обвинявания в банкова машинация, данъчна машинация и нарушаване на финансовите правила при акция, Коен може да бъде наказан на 4-5 година затвор . Присъдата ще бъде оповестена на 12 декември.

Дейвис съобщи пред MSNBC, че Коен е подготвен да беседва с Робърт Мълър.

В същото време във Вирджиния след четиридневни разисквания на журито Манафорт беше приет за отговорен по обвинявания в банкова машинация, данъчна машинация и други обвинявания . Той може да получи десетилетия затвор. Срещу него бяха повдигнати общо 18 обвинявания, само че журито не съумя да реализира единогласие по 10 от тях.

Манафорт ще бъде съден и във Вашингтон, където процесът стартира през идващия месец.

Американският водач употребява протест в Западна Вирджиния, с цел да повтори, че " няма нищо общо с съветски сговор . Има лов на вещици и това е срам ". Според него Манафорт е " добър човек ".

" Той беше с Роналд Рейгън, той беше с доста хора ", разяснява Доналд Тръмп.

Демократите се възползваха от развиването, с цел да окажат политически напън над президента. Лидерът на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси жигосах " ширещата се корупция и престъпност в центъра на вътрешното обграждане на Тръмп ".

Според нея някои републиканци покриват президента и неговото незаконно обграждане . Тя похвали следствието на Мълър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР