Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа заповед, забраняваща всякакви сделки

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа заповед, забраняваща всякакви сделки
Коментари Харесай

Тръмп подписа ново ограничение за TikTok

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа заповед, забраняваща всевъзможни покупко-продажби с китайския ByteDance и неговите дъщерни сдружения и може да забрани на магазините на App Store и Гугъл Play да хостват приложението TikTok, оповестява ТАСС, базирайки се на свои източници.
Според текста на документа, неразрешените транзакции могат да бъдат неразрешени съглашения, осигуряващи съществуването на TikTok в магазините за приложения, закупуването на реклама в TikTok и приемане на изискванията на потребителското съглашение при евакуиране на приложението, прецизира БГНЕС.
Все още няма формален коментар от Apple и Alphabet, които имат магазините за приложения.
Тръмп към този момент подписа две изпълнителни заповеди за възбрана на всевъзможни покупко-продажби с ByteDance и нейните дъщерни сдружения, както и покупко-продажби, свързани със обществената мрежа WeChat и притежателя му, китайския интернет колос Tencent и дъщерните му компании. Забраните в двата случая влизат в действие 45 дни след публикуването на постановленията, т.е. в края на септември.
На 3 август Тръмп разгласи, че Microsoft или друга американска компания би трябвало да приключат договорка за придобиване на TikTok до 15 септември - в противоположен случай работата на обществената мрежа на американска земя ще бъде неразрешена. На 31 юли американският президент съобщи, че възнамерява да забрани TikTok в Съединени американски щати. Преди това Bloomberg заяви, базирайки се на източници, че Тръмп ще принуди ByteDance да се откаже от своя дял в американското поделение на TikTok, тъй че компанията да не може да управлява работата на приложението в страната.
Тревогите на администрацията на Съединените щати по отношение на обществената мрежа произтичат от изказванията, че нейното управление се занимава с агитация и трансферира данни на потребителите на китайските управляващи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР