Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа заповед, с която започва

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа заповед, с която започва
Коментари Харесай

Тръмп нареди тотална ревизия на отбранителната индустрия на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа заповед, с която стартира цялостна инспекция на отбранителната индустриална база на страната, в това число положението на работната ръка и веригите за доставки на военно-промишления комплекс. Според новата говорителка на Белия дом Сара Хъкаби сходно нещо не е правено от времето на президента Дуайт Айзенхауер насам.

" В Съединени американски щати има единствено една единствена компания, която може да ремонтира витлата на военните подводници ", изясни пред кореспонденти Питър Наваро, шеф на Националния съвет по търговията към Белия дом. " Тази заповед се дължи на обстоятелството, че от 2001г. насам в Съединени американски щати са закрити над 60 000 предприятия и повече от 5 милиона работни места. Американската отбранителна индустриална база е изправена пред възходящ дефицит на благоприятни условия ", добави той.

Целта е да се обясни къде са евентуално слабите места във военно-промишления комплекс, в това число и кои са фирмите, които може да бъдат закрити и по този начин да оставят празнини във веригите за доставки за американската система за произвеждане на въоръжение.

Наваро уточни, че в " застрашени типове " са се трансформирали някои типове полупроводници и платки за военни цели. " Изобщо не произвеждаме " плоски екрани за самолетите, а зад граница се прави преработката на редки детайли, добави той.

" Способността на Съединени американски щати да създава и закупува артикули, които са сериозно значими за нашата национална сигурност, може да се окаже лимитирана пореди неспособността ни да се сдобиет в съществени съставни елементи, другояче несвързани директно с националната ситурност ", сподели Александър Грей, който работи за Службата за комерсиална и индустриална политика към Белия дом, представен от " Ройтерс ".

Ревизията ще се управлява от Пентагона и би трябвало да завърши за 270 дни.. Министерството на защитата ще координира работата с Министерството на труда, Министерството на вътрешната сигурност и другите държавни организации и структури.

" Като вършим проверка въз основата на отбранителната ни промишленост освен в тесния смисъл на отбранителния бранш, тази заповед показва разбирането ни, че всеки детайл от националната ни мощност - индустриален потенциал, подготвена работна ръка и обилие от сила, постоянни вериги за доставки и уравновесена интернационална търговия - е нужен за гарантиране на интернационалната сигурност и разцвет ", сподели още Наваро. " Действаме като шахматистите - опитваме се да забележим няколко хода напред в бъдещето и да предположим от какво ще имаме потребност като част от едно по-широко укрепване на нашата войска, което трябваше от дълго време да се случи. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР