Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа вчера четири изпълнителни заповеди,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа вчера четири изпълнителни заповеди,
Коментари Харесай

Тръмп подписа изпълнителни заповеди за намаляване цените на лекарствата с рецепти

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа през вчерашния ден четири изпълнителни заповеди, целящи да понижат цените, които американците заплащат за медикаменти, предписвани с предписания, предадоха Българска телеграфна агенция и Ройтерс.

"Ние слагаме пациентите над лобистите, възрастните жители преди специфичните ползи. Ние слагаме Америка преди всичко ", съобщи Тръмп, подписвайки документите.

Една от заповедите ще разреши законния импорт на по-евтини такива медикаменти от страни като Канада, друга ще изисква комерсиалните отстъпки от фармацевтични компании, които в този момент попадат в медиатори, да се трансферират към пациентите, третата цели да се понижи цената на инсулина, а четвъртата, която може да не се наложи да бъде приложена, в случай че договарянията с фармацевтичните компании бъдат сполучливи, ще изисква от Медикеър да купува медикаментите на същата цена, която заплащат другите страни. По думите на президента шефове на водещи компании са поискали среща, с цел да обсъдят по какъв начин могат да понижат лекарствените цени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР