Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира двустранни срещи с най-малко

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира двустранни срещи с най-малко
Коментари Харесай

Тръмп планира двустранни срещи с поне 8 световни лидери по време на срещата на върха на Г-20

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп възнамерява двустранни срещи с минимум осем международни водачи в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Осака, Япония на 28 и 29 юни, съобщи Ройтерс, като се базира на върховен държавен чиновник.

Тръмп ще има двустранни срещи с китайския президент Си Цзинпин, с президента на Русия Владимир Путин, със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, с турския президент Реджеп Ердоган, с немската канцлерка Ангела Меркел, с министър председателите на Япония Шиндзо Абе, на Австралия Скот Морисън и на Индия Нарендра Моди. Възможно е в програмата на Тръмп да бъдат добавени още двустранни срещи, показва Ройтерс.

Американският президент не възнамерява да се срещне със севернокорейския водач Ким Чен-ун при визитата си в Южна Корея в края на седмицата, след срещата на Г-20, сподели държавният чиновник. На репортерски въпрос дали освен това посещаване Тръмп ще отиде в демилитаризираната зона сред двете Кореи, служителят отхвърли коментар, прибавя Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР