Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира да посети Великобритания през

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира да посети Великобритания през
Коментари Харесай

Тръмп на визита във Великобритания през февруари

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп възнамерява да посети Англия през февруари 2018 година, с цел да открие новото посолство на страната в Лондон, само че няма да се срещне с кралица Елизабет II.

Това написа вестник " Дейли мейл ", представен от Ройтерс.

По-рано тази година министър председателят на Обединеното кралство Тереза Мей предложения Тръмп на държавна аудиенция, което провокира развълнуван спор в страната.

Близо 2 милиона души се подписаха под петиция, в която се акцентира, че Тръмп не би трябвало да бъде канен, тъй като " ще изложи " кралицата. Очакват се митинги, в случай че американският водач посети Острова.

" Дейли мейл " се базира на източник в английското държавно управление, който разкрива, че Тръмп е декларирал по време на телефонен диалог с Мей във вторник, че възнамерява да посети Обединеното кралство, с цел да открие новото посолство - постройка за един милиард $, която e с аспект към река Темза. Новата постройка ще бъде открита в края на февруари 2018 година

Говорител на Мей отхвърли да разяснява информацията. Той разясни, че позицията на кабинета за държавната аудиенция не е изменена. Датата към момента не е контрактувана.

Първоначално английският водач предложения Тръмп на държавна аудиенция в края на тази година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР