Президентът на САЩ Доналд Тръмп печели първичните избори в щата

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп печели първичните избори в щата
Коментари Харесай

Тръмп спечели първа блестяща изборна победа и насоли демократите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп печели първичните избори в щата Ню Хемпшър за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през ноември с близо 87 % от гласовете. Това демонстрират данните от изследвания екзит пол, събрани от социологическата организация Едисън рисърч.

Резултатите, които бяха оповестени малко преди затварянето на изборните секции, демонстрират, че Тръмп печели с 86,6 %.

Бившият губернатор на щата Масачузетс Уилям Уелд е получил 8,2 на 100, а 2,8 % от гласувалите са вписали свои претенденти.
В същото време Доналд Тръмп насочи предизвикателство към демократите в Ню Хемпшър, като провежда избирателен протест в щата нощес, часове преди първичните избори там, в които се обрисува остро съревнование сред политическите му съперници.

В очевиден опит за проява на мощ и на гребена на вълната от триумфа му в Сената, който го избави от импийчмънт, Тръмп възпламени тълпата от свои републикански последователи в локалния град Манчестър, хвалейки се с достиженията си в стопанската система. Той още веднъж насочи саркастични нападки към демократите, които се пробваха да го отстранят от власт посредством процедурата за импийчмънт, като назова техните несполучливи дейности "жалък тяснопартиен кръстоносен поход ".



Тръмп осмя продължаващата неизясненост към резултатите на първичните избори в щата Айова, в които спечелилият измежду демократите е към момента под въпрос и предмет на разногласия измежду политическите му съперници.

Още преди да потегли от Вашингтон за Ню Хемпшър президентът не скри, че е провел митинга на републиканците там, с цел да предизвика демократите и да показва силата си в този щат преди вота. Ню Хемпшър е от така наречен оспорвани щати, в които спечелилият в президентските избори през ноември постоянно е на кантар.

Преди четири години Тръмп реализира там първата си победа на първоначални избори в своята акция, която му откри път към партийната номинация, само че на националния избор през ноември загуби щата с минимална разлика от демократите отпред с Хилари Клинтън.



Сега екипът на Тръмп, който се бори за преизбиране, се надява, че Ню Хемпшър е измежду щатите, наред с Минесота и Ню Мексико, които републиканците ще изтръгнат от демократите на изборите през ноември т.г.

"Ще спечелим съкрушителна победа в Ню Хемпшър ", закани се Тръмп в снощната си тирада в Манчестър. Той даже се похвали, че регистрирани последователи на Демократическата партия я напускали, за "да се причислят към нашето придвижване ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР