Президентът на САЩ Доналд Тръмп отваря пътя за съдебни дела

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отваря пътя за съдебни дела
Коментари Харесай

Тръмп пусна опасен закон за Куба

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отваря пътя за правосъдни каузи в американските съдилища за благосъстоятелност, иззета от Куба, заяви Агенция Франс Прес. Спорният закон, подписан от президента на Съединени американски щати след повече от две десетилетия отсрочване, разгневи европейските съдружници на Вашингтон и породи опасения, че може да подкопае съществено кубинската стопанска система, съобщи БГНЕС.
Откакто Конгреса одобри закона " Хелмс-Бъртън " през 1996 година, американските президенти от Бил Клинтън насам използваха пълномощията си на всеки 6 месеца, с цел да стопират влизането му в действие, имайки поради интернационалните последствия. Тази процедура обаче завърши с идването на Тръмп.
Висш представител на администрацията съобщи, че съветникът по национална сигурност Джон Болтън официално ще разгласи влизането в действие на закона през днешния ден, 17 април, в тирада в Маями. Очаква се тогава той да начертае дейностите против Никарагуа и Венецуела – двете други страни с леви държавни управления в Латинска Америка.
Европейският съюз неотложно реагира остро. „ Това ще сътвори още по-голямо комплициране за задграничните вложения, които оказват помощ за основаване на разцвет и работни места в Куба “, съобщи посланикът на Европейски Съюз в Хавана Алберто Наваро.
С влизането в действие на закона, емигрантите от Куба ще могат да се обръщат към американските съдилища, с цел да съдят както частни компании, по този начин и държавното управление в Хавана за това, че се е облагодетелствало от благосъстоятелност, национализирана след Комунистическата гражданска война на Фидел Кастро през 1959 година . Тъй като американските съдилища не могат непосредствено да наложат решения в Куба, законът „ Хелмс-Бъртън “ изпраща стряскащо обръщение към задграничните вложители, в това число американски, които доста евентуално да решат да изоставен Острова.
Когато е признат от Конгреса, законът среща острата опозиция на Европейския съюз, който се тормози за правните последици върху бизнеса му в Съединени американски щати. С евентуални 200 000 правосъдни желае има опасения, че Световната комерсиална организация ще бъде залята от недоволства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР