Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи заплаха срещу Иран снощи

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи заплаха срещу Иран снощи
Коментари Харесай

Тръмп заплаши Иран на фона на растящо напрежение между Вашингтон и Техеран

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп насочи опасност против Иран нощес в обръщение в Туитър, което ускори безпокойствата за вероятен спор на фона на растящото напрежение сред Съединени американски щати и Иран, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

"Ако Иран желае да се бие, това ще бъде формалният завършек на Иран. Никога повече не заплашвайте Съединените щати ", гласи туитът на Тръмп.

If Iran wants to fight, that will be the official end of Iran. Never threaten the United States again!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 19, 2019
Той написа това в отговор на вчерашното изказване на командващия корпуса на гвардейците на революцията Хосейн Салами, че Иран не желае война, само че и не се опасява от война.

Миналата седмица иранският висш водач аятолах Али Хаменей сподели, че Иран не желае война със Съединени американски щати, само че няма да договаря с тях и е избрал "пътя на съпротивата ", припомня ДПА.

Тръмп упреква Иран, че се пробва да се снабди с нуклеарно оръжие, дестабилизира Близкия изток и поддържа тероризма. В началото на май Иран разгласи, че приключва осъществяването на част от уговорките си по съглашението със международните сили за нуклеарната му стратегия. Това стана година откакто Тръмп изтегли Съединени американски щати от съглашението и възвърне икономическите наказания против Техеран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР