Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи нападки срещу правителствена служителка,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи нападки срещу правителствена служителка,
Коментари Харесай

Тръмп нападна помощничка на Пенс

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп насочи нападки против държавна служителка, която ще свидетелства на обществените чувания по следствието за импийчмънт против него, оповестиха ДПА и ТАСС. Дженифър Уилямс, която е специфичен консултант на вицепрезидента Майк Пенс за Европа и Русия, съобщи на закрити слушания в Камарата на представителите на 7 ноември, че в телефонния диалог сред Тръмп и украинският му сътрудник Володимир Зеленски от 25 юли се съдържало "необичайно и неподобаващо " искане към Украйна да проверява евентуалния противник на Тръмп в президентските избори следващата година Джо Байдън.

"Кажете на Дженифър Уилямс, която и да е тя, да прочете и двете стенограми от диалозите сред президентите, както и да огледа наскоро направеното от Украйна изказване ", написа Тръмп в Туитър. "След това дано се срещне с моите съперници, които не познавам и за които съвсем в никакъв случай не съм чувал, и тогава дружно да разработят една по-добра офанзива против президента ", прибавя той.

Tell Jennifer Williams, whoever that is, to read BOTH transcripts of the presidential calls, & see the just released ststement from Ukraine. Then she should meet with the other Never Trumpers, who I don’t know & mostly never even heard of, & work out a better presidential attack!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 17 ноември 2019 година
По-рано през вчерашния ден председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси от Демократическата партия съобщи, че Тръмп, в случай че желае, може да застане пред законодателите и да показа своите доводи по отношение на следствието за импийчмънт.

Тръмп: Подлагат ме на най-големия лов на вещици в американската история

"Президентът може да пристигна и да поговори с комисията, да каже цялата истина, която желае, в случай че изиска ", съобщи Пелоси в изявление, излъчено през вчерашния ден по телевизия Си Би Ес. Тя изрази също мнението, че това, което е сторил Тръмп, е "много по-лошо от това, което е направил /37-ият президент на САЩ/ Ричард Никсън ", против който също бе стартирана процедура по импийчмънт, само че той подаде оставка още преди началото на чуванията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР