Президентът на САЩ Доналд Тръмп отпътува днес от тихоокеанския щат

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отпътува днес от тихоокеанския щат
Коментари Харесай

Тръмп замина от Хавай за Япония - първия етап от негова обиколка в Източна Азия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отпътува през днешния ден от тихоокеанския щат Хавай за Япония - първия стадий от негова дълга и деликатна обиколка в Източна Азия, която се чака да премине под превъзходството на севернокорейската нуклеарна опасност, съобщи Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция
Президентският аероплан Еър Форс 1 излетя от Хонолулу малко преди 7.30 ч. (19.30 ч. българско време) в посока Токио.
Япония е първи стадий от обиколка на Тръмп в Източна Азия, която ще го води още в Южна Корея, Китай, Виетнам и Филипините. Тя ще е първата по рода си за него, откогато встъпи в служба като президент на Съединени американски щати през януари.

Основна тематика на диалозите на Тръмп в Япония, Южна Корея и Китай - трите районни сили - неизбежно ще бъде опасността от Северна Корея. Докато Япония и Южна Корея са съществени съдружници на Съединените щати в Източна Азия, то Китай е единственият по-близък сътрудник на затворената комунистическа страна. Посещението в Китай, втората стопанска система в света след Съединени американски щати, ще бъде отдадено също на деликатните двустранни връзки сред двете световни сили в политически и стопански проект.

Във Филипините президентът на Съединени американски щати ще взе участие в срещата на върха на източноазиатските страни с районните сили - Китай, Русия, Япония, Южна Корея и Австралия. Накрая Тръмп ще отиде във Виетнам на срещата на високо ниво на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР