Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново заплаши днес, че ще

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново заплаши днес, че ще
Коментари Харесай

САЩ имат "напълно готови военни решения" за Северна Корея, обяви Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж заплаши през днешния ден, че ще използва мощ против Северна Корея, предадоха " Франс прес " и Българска телеграфна агенция. " Имаме изцяло подготвени военни решения, в случай че Северна Корея работи безразсъдно ", написа президентът в " Туитър ". " Надявам се, че Ким Чен-ун ще поеме по различен път! ", гласи туитът на президента.

Днешната словесна офанзива още повече изостря тона сред двете страни. Вчера президентът подсети опасността си, че ще изсипе върху Северна Корея " огън и гняв " и сподели, че може би това предизвестие не е било задоволително твърдо. Тази седмица Пхенян разгласи, че може да изстреля ракета против американската тихоокеанска територия остров Гуам.

Досега Тръмп се изказваше уклончиво за възможни изпреварващи удари и наблягаше, че Съединени американски щати имат " голям брой разнообразни сюжети ", отбелязва Агенция Франс Прес. " Ако Северна Корея предприеме каквото и да било, даже единствено да намерения да нападне хора, които ние обичаме, или наши съдружници, или самите нас, те (севернокорейците) в действителност би трябвало да се разтревожат ", сподели през вчерашния ден Тръмп.

Китай е цел на рецензиите на президента, съгласно който Пекин не оказва задоволителен напън над севернокорейския си съдружник, с цел да го накара да се откаже от своята стратегия за балистични и нуклеарни оръжия, прибавя Агенция Франс Прес.

Междувременно позицията си за напрежението сред Вашингтон и Пхенян изрази и немският канцлер Ангела Меркел. Тя сподели, че разногласието не би могъл да се реши по боен път и прикани Съединени американски щати и Северна Корея да спрат да изострят реториката между тях, предадоха " Ройтерс " и ДПА. " Не виждам военно решение на този спор и не считам, че то е належащо ", сподели Меркел пред кореспонденти в Берлин. Тя прикани всички заинтригувани страни, в това число Съединени американски щати, Южна Корея и Япония, да работят в по-тясно съдействие с Организация на обединените нации.

" Виждам потребността от продължителна работа в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации... както и тясно съдействие сред забърканите страни, изключително Съединени американски щати и Китай ", съобщи Меркел. Тя сподели, че съгласно нея " изострянето на езика е неправилния метод ". " Германия интензивно ще взе участие във всевъзможни невоенни решения ", сподели Меркел.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР