Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди химическата атака в Сирия,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди химическата атака в Сирия,
Коментари Харесай

Тръмп обвини Русия и Иран, че подкрепят животното Асад

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп осъди химическата офанзива в Сирия, съобщи Ройтерс.

Тръмп направи това в три туита, в които упрекна съветския президент Владимир Путин и Иран, че поддържат както той написа " животното Асад ", добавя организацията.

" Много починали, включително дами и деца, в една безсмислена ХИМИЧЕСКА офанзива в Сирия. Районът на тази свирепост е стеснен за достъп и обсаден от Сирийската войска, което го прави изцяло недосегаем за външния свят ", написа Тръмп в първия си туит.

" Президентът Путин, Русия и Иран са виновни за поддръжката на Животното Асад ", добавя той и след това предизвестява, че ще би трябвало да бъде платена " висока цена ".

" Отворете региона неотложно за здравна помощ и инспекция ", приканва Тръмп в различен туит.
В трети туит той написа: " Ако президентът Обама бе минал оповестената от него Червена Линия в Пясъка, сирийското злополучие от дълго време щеше да е свършило! Животното Асад щеше да бъде в предишното! "

Междувременно Европейският съюз (ЕС) разпространми своя позиция по случая, в която се споделя, че доказателствата приказват за потреблението на химически оръжия от силите на сирийския президент Башар Асад против обсадения и държан от бунтовниците град Дума, съобщи Ройтерс.

" Доказателствата приказват за още една офанзива на режима. Това, че химическите оръжия не престават да се употребяват, изключително против цивилни, е мотив за съществено безпокойствие. Европейски Съюз осъжда най-категорично потреблението на химически оръжия и приканва за неотложен отговор от страна на интернационалната общественост ", се споделя в изказването на Европейски Съюз.

Съюзът приканва Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да възвърне инспекциите за идентифициране на причинителите на химически офанзиви. Европейски Съюз прикани Русия и Иран, в качеството им на поддръжници на режима, да употребяват въздействието си над Дамаск, с цел да предотвратят други офанзиви. Сирийската страна отхвърля държавните сили да са правили каквото и да е химическо нахлуване по град Дума.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР