Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди днешната атака в синагога

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди днешната атака в синагога
Коментари Харесай

Тръмп след стрелбата в Питсбърг: Ужасяващо е какво става с омразата в страната ни...

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп осъди днешната офанзива в синагога в Питсбърг, щата Пенсилвания, съобщи Асошиейтед прес.

" Ужасяващо е какво става с омразата в нашата страна ", сподели Тръмп пред кореспонденти, преди да отпътува за Индианаполис.

Президентът на Съединени американски щати допусна, че обстановката е можело да се развие по различен метод, в случай че синагогата е имала " някакъв тип отбрана " с въоръжен охранител. Би било добре всички църкви и синагоги да имат въоръжена защита, означи той, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тръмп сподели, че причинителите на такива офанзиви би трябвало да бъдат осъждани на гибел и да " платят най-високата цена ".

Съединени американски щати би трябвало да затегнат законите за смъртното наказване, прикани президентът, представен от Ройтерс. В същото време той увери, че стрелбата в синагогата има малко общо със законодателството за огнестрелните оръжия.

За момента не е ясно какъв брой тъкмо са жертвите на офанзивата. Американски малките екрани оповестиха за осем убити и 12 ранени, измежду които трима служители на реда.
Нападателят бил арестуван, откакто бил ранен от служители на реда, с които влезнал в престрелка.

Местна телевизия разказа стрелеца като космат бял мъж със крепко телосложение.

По време на офанзивата в синагогата е имало гала по кръщаване на бебе, заяви основният прокурор на Пенсилвания Джош Шапиро, представен от Асошиейтед прес. Той сподели, че стрелецът е умъртвил почтени хора, само че не посочи какъв брой тъкмо. От изказването на Шапиро обаче стана ясно, че има минимум две жертви, показва АП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР