Президентът на САЩ Доналд Тръмп определи като линчуване разследването за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп определи като линчуване разследването за
Коментари Харесай

Тръмп нарече разследването за импийчмънт линчуване

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп дефинира като " линчуване " следствието за импийчмънт на Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), което може да се опита да го в профил от служба.

В обява в профила си в " Туитър " Тръмп жигосах следствието като " без обективен развой или безпристрастност или каквито и да е законови права ".

Демократите може да се опитат да отстранят републиканския президент от служба до Коледа.

Расово претрупан термин в Съединени американски щати, линчуването препраща към исторически несанкционирани от съд изтезания, осъществени от бели тълпи основно против афроамериканци.

Тръмп неведнъж е наричал следствието за импийчмънт, както и по-ранното следствие за задгранична интервенция по време на президентските избори през 2016 година, " лов на вещици ".

Но оприличаването от негова страна на развой, залегнал в американската конституция, с расистки убийства провокира отвращение измежду афроамерикански конгресмени.

Конгресменът Джим Клайбърн разяснява пред Си Ен Ен: " Това е една дума, която никой президент не би трябвало да употребява. Изучавал съм много история на президентите и не знам дали в миналото сме виждали нещо сходно. Аз съм артикул на Юга ", посочи демократът от щата Южна Каролина, допълвайки: " Знам историята на тази дума. Това е дума, която би трябвало да бъде употребена доста, доста деликатно. "

Конгресменът от щата Илинойс Боби Ръш се обърна в " Туитър " към Тръмп: " Какво по дяволите не е наред с теб? Знаеш ли какъв брой хора, които наподобяват на мен, са линчувани от основаването на тази страна, от хора, които наподобяват като теб? "

Той прикани Тръмп да изтрие обявата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР