Президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри план на Пентагона за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри план на Пентагона за
Коментари Харесай

Тръмп одобри изтеглянето на 9500 войника от Германия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп утвърди проект на Пентагона за осъществяване на заповедта му за евакуиране на 9 500 американски бойци от Германия, разгласи Министерството на защитата, представено от The Hill.
Говорител на ведомството излезе със известие, в което декларира, че министърът на защитата Марк Еспър и ръководителят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили са срещнали Тръмп с проектите за "дислоциране " на бойците.
"Одобреното предложение освен дава отговор на заповедта на президента, само че и също ускорява сдържането на Русия, укрепва НАТО, твърди съдружниците, усъвършенства стратегическата еластичност на Съединени американски щати и оперативната еластичност на Европейското командване на Съединени американски щати, грижи се за нашите военнослужещи и техните фамилии ", изясни представителят.
Лидерите на Пентагона ще изложат проекта си пред комисиите по защита в Конгреса "през идващите седмици " след съвещания със съдружниците от НАТО.
В известието не се споделя къде ще бъдат дислоцирани американските бойци, само че Тръмп подсказа, че част от тях ще бъдат трансферирани в Полша, а други ще бъдат върнати в Съединени американски щати.
Съветникът по националната сигурност Робърт О'Брайън написа в публикация за "Уолстрийт джърнъл ", че ще са нужни спомагателни сили в Азия.
Неизневерявайки на стила си, Тръмп изненадващо разгласи по-рано тази година, че възнамерява да понижи американските войски в Германия от 34 500 до 25 000. В Германия са ситуирани командните центрове на американските войски в Европа и Африка.
Тръмп подхваща дейностите като отговор против Германия, защото европейската страна не отделя най-малко 2% от Брутният вътрешен продукт за защита. През 2014 година страните членки на НАТО се съгласиха да реализират задачата до 2024 година
Планът на Тръмп е подложен на критика в Конгреса на Съединени американски щати и Европа.
Днес се чака конгресна комисия да разиска корекция, която лимитира властта на Тръмп да изтегли сили от Германия при разглеждането на годишната финансова рамка за защитата. Сенатори от двете партии също внесоха корекция към бюджета за защита, която лимитира властта на Тръмп за изтеглянето на бойци от Германия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР