Президентът на САЩ Доналд Тръмп очаквано победи на първичните избори

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп очаквано победи на първичните избори
Коментари Харесай

Тръмп победи на първичните избори в 5 щата, Байдън печели при демократите в Мисури и Мисисипи

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предстоящо победи на първичните избори на Републиканската партия в пет щата - Айдахо, Вашингтон, Мисисипи, Мисури и Мичиган.

Той благодари на поддръжниците си в Туитър.

В развоя на събитията на първичните избори на републиканците нямаше нищо изненадващо, защото Тръмп на процедура няма конкуренция във вътрешнопартийната конкуренция, отбелязва ТАСС. В шести щат - Хавай - беше решено да не се гласоподава през вчерашния ден.

За издигането на кандидатура на републиканците на партийния конгрес, който ще се организира от 24 до 27 август в Шарлът, Северна Каролина, са нужни гласовете на 1276 от 2441 делегати. След сегашната победа Тръмп към този момент разполага с над 1000.

Междувременно някогашният вицепрезидент Джо Байдън завоюва в щатите Мисури и Мисисипи, оповестява Асошиейтед прес. Това са планирани резултати, основаващи се на допитването на организацията AP VoteCast.

В Мисури залогът са 68 делегати, а в Мисисипи - 36.

Мисури е измежду по-консервативните от шестте щата, в които се организират първоначални избори.

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи победа в първичните избори на демократите в Мичиган, съобщи ДПА.

Изглежда ще имаме още една хубава нощ - имаме победа в Мисисипи, Мисури и Мичиган, сподели Байдън във Филаделфия.

Само преди седмица доста потенциали твърдяха, че тази акция е мъртва. Сега обаче сме много живи, съобщи той, повтаряйки фразата, която употребява след сполучливия за него Супервторник предходната седмица. Тогава някогашният вицепрезидент завоюва в 9 от 14 щата.

Резултатът е удар за сенатор Бърни Сандърс, за който Мичиган бе извънредно нужен.

И двамата претенденти хвърлиха доста запаси в битка за щата, носещ 125 делегата.

Другите щати, където демократите гласоподаваха през вчерашния ден, бяха Айдахо, Северна Дакота и Вашингтон. Вотът там още не е завършил или е прекомерно рано, с цел да се вършат прогнози.

Шестте щата носят общо 352 делегата или близо 10 % от нужното за номинацията на демократите тази година.

Претендентът за номинация на Демократическата партия за президентските избори в Съединени американски щати Джо Байдън подаде ръка на противника си Бърни Сандърс, откакто получи предимство пред него с три нови победи в Мисисипи, Мисури и в основния щат Мичиган, съобщи Франс прес.

" Искам да благодаря на Бърни Сандърс и поддръжниците му за неизтощимата им сила и пристрастеност. Имаме обща цел и дружно ще победим Доналд Тръмп ", съобщи той в много сдържана тирада във Филаделфия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР