Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви за оставката на министъра

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви за оставката на министъра
Коментари Харесай

Тръмп обяви за оставката на шефа на Пентагона заради големи разногласия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи за оставката на министъра на защитата Джеймс Матис. За следващата кадрова смяна в администрацията си Тръмп заяви на страницата си в Twitter, съобщи Блиц.
"Генерал Джим Матис отива в оставка след две години работа на длъжността министър на защитата ", се споделя в известието. В него Тръмп благодари на Матис за приноса му в развиването на новите въоръжения и за това че е съдействал съдружниците на Съединени американски щати да отделят повече пари за защитата си.
Президентъэт на Съединени американски щати също по този начин дава обещание скоро да назове наследника на МАНИС, който ще остане на поста министър на защитата до завършек на февруари.
В свое писмо до президента Матис изяснява, че подава оставка, с цел да може Тръмп да си откри министър на защитата с възгледи по-близки до неговите. Оставката на Матис става факт ден откакто Тръмп разгласи решението си за извеждането на войските на Съединени американски щати от Сирия. Както оповестява New York Times, Матис, който е прочут с прякора "Бясното куче ", неведнъж се бил опитвал да разубеди Тръмп.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и ръководителя на Пентагона Джеймс Матис не бяха съгласни по редица въпроси. Това заяви представителят на Белия дом Сара Сандърс за телевизионния канал Fox News.
Сандърс съобщи, че „ президентът Тръмп и министърът на защитата Матис са се съгласили, че имат разнообразни отзиви по редица въпроси, само че към момента имат положителни връзки “. „ Той служи на страната и на президента добре, те ще имат положителни връзки “, добави тя.
Говорейки за различията сред Тръмп и Матис, Сандърс също по този начин акцентира: „ Само един човек е определен за президент и главнокомандващ, и това е Доналд Тръмп “. Тя увери, че Тръмп постоянно „ слуша мненията, препоръките и мислите “ на Матис. Сандърс обаче акцентира, че правото да вземе крайното решение за курса на Съединени американски щати остава на Тръмп.
Джеймс Матис изрично изтъкваше какъв брой значими са съдружниците и по-специално НАТО пред лицето на открития песимизъм на президента. Неговата оставка акцентира тази основа, както и нуждата позицията на Съединени американски щати да остане „ решителна и недвусмислена “ в метода към Китай и Русия, побърза да разяснява "Гапдиън ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР