Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в петък, че ще

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в петък, че ще
Коментари Харесай

Тръм обяви, че ще има среща с Ким Чен-ун на 12 юни

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи в петък, че ще се срещне с водача на КНДР Ким Чен-ун на 12 юни в Сингапур. Той добави, че комунистическата страна е поела ангажимент да се откаже от нуклеарното си оръжие.

Преди това Тръмп изненадващо се срещна в Белия дом с високопоставения севернокорейски делегат ген. Ким Йон-чхол. Срещата е траяла по-дълго от плануваното, съобщи АП. За уреждането на срещата е оказал помощ китайският водач Си Дзинпин.

“Мисля, че ще стартираме връзки между тях и те ще стартират на 12 юни “, сподели Тръмп. Той заяви, че е разискал с Ким Йон-чхол преустановяване на Корейската война.

Американският президент изясни, че чака деня, в който ще може да анулира глобите против Северна Корея. Той добави, че повече няма употребява термина „ оптимален напън “, тъй като двете страни към този момент намират общ език. Въпросът със спазването на човешките права в Северна Корея не е бил тематика на диалозите в Белия дом.

Преди седмица Тръмп разгласи, че анулира плануваната среща с Ким Чен-ун, само че договарянията продължиха със съдействието на Южна Корея, с цел да се стигне до визитата на ген. Ким Йон-чхол във Вашингтон и новия поврат в връзките.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР