Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще се срещне

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще се срещне
Коментари Харесай

Тръмп: Ще има среща с Ким Чен Ун на 12 юни, може да прекратим НАФТА

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че ще се срещне със севернокорейския водач Ким Чен-ун на 12 юни-и в Сингапур, единствено седмица откакто анулира диалозите: 
Ще има среща на 12 юни в Сингапур. Това е обстановка на опознаване. Майк Помпео (б.р. - американският държавен секретар) прекара 2 дни, правейки това. Опознахме хората им доста добре. Ще бъде развой. Никога не съм казвал, че ще  е една среща. Отношенията се построяват и това е доста положително. 
Тръмп добави, че Пхенян е подготвен на нуклеарно раз-оръжаване. Той приказва след среща в Белия дом с високопоставения делегат на комунистическата страна Ким Йон-чхол, който съобщи на американския държавен глава писмо от Ким Чен Ун. 
Тази вечер Доналд Тръмп съобщи още, че може да избра да приключи Северноамериканското съглашение за свободна търговия (НАФТА), по което Съединените щати водят договаряния с Канада и Мексико, и вместо него да бъдат подписани две двустранни съглашения със прилежащите страни, съобщи Ройтерс.
" Нямам нищо срещу НАФТА да получи друго име, да има обособена договорка с Канада и обособена договорка с Мексико. Защото става дума за две доста разнообразни страни ", сподели Тръмп пред публицисти. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР