Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че решението за Йерусалим

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че решението за Йерусалим
Коментари Харесай

Тръмп: Решението за Йерусалим е отдавна закъсняло

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че решението за Йерусалим е от дълго време закъсняло, написа израелският вестник " Аарец ".

Американският водач направи коментара към час преди предстояща тирада. Вчера източници разкриха, че Тръмп е взел решение да разгласи Йерусалим за столица на Израел и да реалокира американското посолство от Тел Авив в свещения град.

" Много президенти споделяха, че желаят да създадат нещо и те не направиха нищо, дали е поради храброст или те са си трансформирали позицията, не мога да ви кажа ", посочи Тръмп и се показа като човек, който се осмелява да извърши заричане, което не е изпълнено от предходни американски президенти.

" Мисля, че е от дълго време закъсняло ", продължи той.

Междувременно шефът за външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерини увери палестинския водач Махмуд Абас, че съюзът няма да поддържа решението на Тръмп, осведоми " Таймс оф Израел ".

Тя подчертала " безапелационната позиция " на Европейски Съюз, че въпросът за Йерусалим би трябвало да бъде решен на израелско-палестински мирни договаряния. Могерини повтори поддръжката на Европейски Съюз за решението за две страни и приветства апела на Абас за мирни митинги.

Стана ясно, че Абас ще се обърне към палестинците след речта на Тръмп. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР