Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че очаква с нетърпение

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че очаква с нетърпение
Коментари Харесай

Тръмп благодари на Ким за останките, очаква с нетърпение втора среща

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че чака с неспокойствие нова среща с водача на КНДР Ким Чен-ун и му благодари за върнатите в Съединени американски щати остатъци на американски бойци, починали по време на Корейската война (1950-1953), осведоми " Ройтерс ".

Благодаря на ръководителя Ким Чен-ун за удържаната дума и за стартирания развой по връщането вкъщи на останките на нашите велики и възлюбени изчезнали бойци. Изобщо не съм сюрпризиран от подхванатите от вас дейности. Също по този начин ви благодаря за благото писмо. С неспокойствие чакам скоро да се срещнем, написа Тръмп в " Туитър ".

 В Съединени американски щати имат вяра, че предадените от КНДР остатъци са на американски бойци
В Съединени американски щати имат вяра, че предадените от КНДР остатъци са на американски бойци

Това заяви американски представител

 Снимка 371463
Източник:

Ким Чен-ун даде обещание да върне останките на починалите американски бойци по време на историческата среща с Тръмп в Сингапур през юни, на която КНДР се ангажира да работи за цялостно нуклеарно разоръжаване.

Ким изпрати писмо на Тръмп в средата на юли, в което водачът на Северна Корея написа, че надява да проведат втора среща , само че не е ясно дали това е " благото писмо ", за което Тръмп написа.

Американският водач също похвали " необикновено красивата гала " на Хавайските острови, където вицепрезидентът Майк Пенс посрещна останките на американските бойци.

" Знам, че президентът Тръмп е признателен на ръководителя Ким, че удържа на думата си и ние през днешния ден виждаме този действителен прогрес в напъните ни да реализираме мир на Корейския полуостров ", сподели Пенс, чиито татко е взел участие във войната.

Повече от 7 700 американски бойци са изчезнали по време на Корейската война. Около 5 300 души са изчезнали на територията на днешна КНДР.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР