Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че не е обсъждал

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че не е обсъждал
Коментари Харесай

Тръмп отрича да е обсъждал убийството на Асад

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че не е обсъждал покушението на сирийския президент Башар Асад, с което оспорва роман, поместен в книгата на известния американски публицист Боб Удуърд " Страх: Тръмп в Белия дом ", която следва да излезе, оповестява " Ройтерс ".

Тръмп, говорейки пред публицисти по време посещаване в Белия дом на мощния човек в Кувейт Шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер ал Сабах, увери, че вероятно ликвидиране на Асад " в никакъв случай даже не е било обсъждано ".

 Тръмп желал нападение над Асад, твърди журналистът Удуърд
Тръмп желал нападение над Асад, твърди журналистът Удуърд

Това са измислени истории, твърди Белият дом

" Това в никакъв случай даже не е било премисляно, нито ще бъде премисляно ", уточни Тръмп, наричайки книгата на Удуърд " фантастика ".

Според книгата Тръмп е желал Асад да бъде погубен през предходната година, само че американският боен министър Джеймс Матис пренебрегнал настояването му. Откъси от книгата бяха оповестени от в. " Вашингтон пост " през вчерашния ден.

 Пентагонът нямал инфо, че бунтовниците в Идлиб ще употребяват химическо оръжие
Пентагонът нямал инфо, че бунтовниците в Идлиб ще употребяват химическо оръжие

" Не разполагаме с никаква разследваща информация "

Тръмп също по този начин декларирал, че в случай че има кръвопролитие в сирийската провинция Идлиб, Съединени американски щати ще бъдат доста ядосани . Сирийската войска обстреля през днешния ден Идлиб, който е последната цитадела на деен протест против режима на Асад, като от Сирийския център за наблюдаване на човешките права прецизираха, че бунтовниците са взривили мост в очакване на настъплението на сирийските държавни сили, подкрепяни от Русия.

" Това не може да бъде кръвопролитие ", акцентира Тръмп за Идлиб и добави: " Ако е кръвопролитие, светът ще се ядоса доста, а Съединени американски щати също ще се ядосат доста. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР