Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че изборните резултати, даващи

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че изборните резултати, даващи
Коментари Харесай

Тръмп доволен от победата на Нетаняху, видя по-голям шанс за мирния план на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че изборните резултати, даващи победа на десния израелски министър председател Бенямин Нетаняху, дават " по-добър късмет " на към момента неразкрития кротичък проект на Съединени американски щати за споразумяване на спора в Близкия изток, оповестява " Франс прес ".

" Бих желал да поздравя Биби Нетаняху ", сподели Тръмп, откакто при преброени повече от 97 % от гласовете стана ясно, че актуалният министър председател е в позиция да сформира идващото държавно управление на Израел.
 Нетаняху остава на власт с най-хубавия резултат за
Нетаняху остава на власт с най-хубавия резултат за " Ликуд " под негово ръководство

При съвсем 100 % преброени гласове

Тръмп предвижда ускорение на обещания от администрацията му проект за споразумяване на израелско-палестинския спор. " Фактът, че Биби завоюва, значи, че ще забележим много положителни дейности във връзка с мира ", увери американският държавен глава.

" Всички споделиха, че не можете да имате мир в Близкия изток сред Израел и палестинците. Смятам, че имаме късмет и мисля, че в този момент имаме по-голям късмет ", добави той.

Резултатите от изборите сложиха Нетаняху в позиция да разполага с парламентарно болшинство с коалиция от десни и религиозни партии, което ще му разреши да стане най-дългогодишният министър председател в историята на Израел.

Тръмп въодушевено поддържа Нетаняху, като направи спорни жестове на поддръжка към радикалния израелски водач, в това число признаването на израелския суверенитет над окупираните Голански възвишения.
 Тръмп публично призна суверенитета на Израел над Голанските възвишения
Тръмп публично призна суверенитета на Израел над Голанските възвишения

" Израел в никакъв случай не е имал по-добър другар от вас "

Мирният проект на Съединени американски щати от дълго време е в развой на създаване, само че се появиха малко детайлности за това какво може да предложи.

Палестинските водачи към този момент показаха, че са надълбоко скептични, като се има поради цялостната поддръжка на Тръмп за Нетаняху.

Вчера държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео отхвърли да удостовери дългогодишната поддръжка на Съединени американски щати за основаването на бъдеща палестинска страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР