Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е упълномощил оторизираните

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е упълномощил оторизираните
Коментари Харесай

Тръмп се закани да удвои митата за вноса на стомана и на алуминий от Турция с оглед на обезценяващата се лира



Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че е упълномощил оторизираните управляващи да удвоят съществуващите митнически цени за вноса на стомана и алуминий от Турция вследствие на днешната трагична амортизация на турската лира с над 10%.

Според негово обръщение в Туитър, новите мита за вноса на турски алуминий ще доближат 20%, а на вноса на стомана - цели 50% на фона на годните за останалите страни мита на равнища надлежно от 10% и от 25%.

Тръмп написа, че " турската лира пада бързо надолу против нашия доста мощен $! " В по-ранен сегашен пост в Туитър, президентът на Съединени американски щати също по този начин означи: " Нашите връзки с Турция не са положителни в сегашния миг! ".

Коментарите на Тръмп " взривиха " в допълнение турската лира, като тя към този момент се срутва с към 20% по отношение на $ единствено в границите на днешната търговия, достигайки ново рекордно дъно от 6,7962 лири за един щатски $. Еврото пък към този момент нараства в рамите на деня с над 18% към рекорден връх от 7,6100 турски лири.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР