Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че дава зелена светлина

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че дава зелена светлина
Коментари Харесай

Тръмп се съгласи да започне предаването на властта

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че дава зелена светлина за началото на процеса по преход на властта към бъдеща администрация на демократа Джо Байдън.

Това става две седмици, откакто Байдън разгласен за победител на президентските избори в Съединени американски щати, а Тръмп и администрацията му отказваха да се координират с екипа на демократите за обезпечаване на преход.

И в този момент Тръмп се въздържа да признае непосредствено успеха на Байдън и даде обещание обективна борба в миг, в който умножи жалбите в съда в опит да потвърди, че е имало хипотетични нередности на изборите. Тези опити на Тръмп са без триумф.

" Независимо от това, в най-хубавия интерес на нашата страна, предлагам на Управлението на общите служби (General Services Administration) да направи каквото е належащо по отношение на първичните протоколи и приканвам екипа си да направи същото ", написа Тръмп в Туитър.

Управлението на общите служби пък изпрати писмо, с което осведоми екипът на Байдън, че пътят към прехода е отворен. Писмото е подписано от Емили Мърфи, ръководителка на Управлението. В него тя споделя, че в никакъв случай не е била обект на пряк или косвен напън от представители на изпълнителната власт, само че загатва за закани против нея, фамилията ѝ, личния състав ѝ и даже против домашните ѝ животни поради времето, минало сред оповестяването на успеха на Байдън и решението на Управлението да даде запаси и услуги на екипа по прехода във властта на новоизбрания президент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР