Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини визовата система на САЩ

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини визовата система на САЩ
Коментари Харесай

Тръмп обвини имиграционната политика за атентата в Ню Йорк

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна визовата система на Съединени американски щати и меката съгласно него имиграционна политика на Демократическата партия за терористичното нахлуване в Ню Йорк. Във вторник 29-годишен узбекистанец, пристигнал в Съединени американски щати преди няколко години, умъртви осем души, врязвайки се с пикап във велоалея.

" Терористите идват в нашата страна чрез по този начин наречената " Програма за нашарване на имигрантския поток (известна като Лотария " зелена карта " ), написа в сряда сутринта Тръмп в Туитър. И добави, че желае да има " визова стратегия, която да се основава на качествата на хората ".

The terrorist came into our country through what is called the " Diversity Visa Lottery Program, " a Chuck Schumer beauty. I want merit based.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 1, 2017
Властите споделиха, че нападателят от Ню Йорк е преселник от Узбекистан, пристигнал в Съединени американски щати законно през 2010 година, само че не прецизираха дали е дошъл в страната чрез програмата за зелена карта, която включва в обсега си имигранти от страни с невисок имиграционен растеж към Съединени американски щати, отбелязва Асошиейтед прес

Тръмп даде да се разбере, че се е уведомил от Фокс нюз, както постоянно прави заран, отбелязва " Ню Йорк таймс ".

" Ние водим тежка борба за имиграция, основана на качествата, в никакъв случай повече лотарийни системи на Демократите ", написа той в Туитър. " Ние би трябвало да сме ПОВЕЧЕ дружно (и по-умно) ", добавя президентът.

В рецензиите си Тръмп очевидно засяга визовата политика от категорията " нашарване на имигрантите ", отнасяща се за жители на страни с исторически ниски равнища на имиграция в Съединени американски щати. Всяка година се издават по към 50 000 такива визи въз основата на лотария, в която вземат участие жители от шест географски района, като една обособена страна не получава повече от 7% от наличните визи за съответната година, както се изяснява в уеб страницата на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Тази визова стратегия е атакувана от консерваторите, които оферират нейното елиминиране. Това е залегнало в законопроект, утвърден от Тръмп, който би блъснал легалната имиграция в Съединени американски щати. Въвеждането му би понижило на половина легалната имиграция в Съединени американски щати в границите на 10 години, като ограничи внезапно опцията на американски жители и легално пребиваващи да вземат фамилиите си в страната.

Говорейки за " Програмата за нашарване на имигрантския поток ", той цитира името на сенатор Чък Шумър, водач на демократите в Сената, който през 1990 година поддържа смяна в имиграционното законодателство, което бе утвърдено от двете партии и влезе в действие откакто бе подписано от президента републиканец Джордж Буш.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР