Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Организацията на страните износителки

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Организацията на страните износителки
Коментари Харесай

Тръмп обвини ОПЕК, че завишава изкуствено цените на петрола

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК), че завишават изкуствено цените на петрола , което е следващата му офанзива против съглашението сред организацията и Русия за ограничение на добивите, предава AFP.
„ Цените на петрола са прекомерно високи, ОПЕК стои зад това още веднъж. Не е добре! “, написа Тръмп в „ Туитър “.
В края на май цените на нефта доближиха рекордни равнища от години, преминавайки границата от 80$ за барел. Френската организация разяснява, че светът е затаил мирис преди срещата на министрите от ОПЕК на 22 юни във Виена.
„ Франс прес “ напомня, че през април министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал Фалех съобщи, че международният пазар има потенциала да поеме по-високи цени на петрола – коментар, който провокира светкавичната реакция на Доналд Тръмп.
„ С рекордните количества петрол на всички места, в това число заредените до горе танкери в морето, цените на петрола са изкуствено повишени извънредно доста! Не е добре и няма да бъде признато! ", написа американският държавен глава на същия ден, съобщи Фокус.
През 2016 година страните производителки на нефт от ОПЕК и отвън ОПЕК реализираха съглашение да лимитират добивите си до 1,8 млн. барела дневно, с цел да усилят цената на суровината.
Благодарение на договорката, от $30 $ при започване на 2016 година, цената на барел доближи до над $70 сега.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР