Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Китай и Русия в

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Китай и Русия в
Коментари Харесай

Тръмп обвини Русия и Китай, че умишлено обезценяват валутите си

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна Китай и Русия в съзнателно девалвиране на валутите им, откривайки нов фронт в аргумента си, че непознатите държавни управления се възползват от американската стопанска система, с цел да поддържат личния си напредък.

Само 3 дни откакто финансовото министерство на Съединени американски щати разгласи, че никоя страна не манипулира валутния си курс, Тръмп атакува двете страни, потвърждавайки, че си играят на съзнателно обезценяване на паричните си единици, до момента в който Щатите не престават да покачват главния лихвен %.

" Русия и Китай играят играта " Девалвация на валутата ", до момента в който Съединени американски щати не престават да покачват лихвените проценти. Това е недопустимо! ", отсече в Twitter американският президент.

Експерти не схващат за какво Тръмп се пробва да обвързва американските лихвени проценти с курса на валутите на Русия и Китай. Русия е нараснала покупката на задгранични валути през тази година, само че сривът на рублата в последно време се дължи на разширяващите се наказания на Съединени американски щати. Руските пари поевтиняха по отношение на $ с към 10% през последните 12 месеца.

Американският президент неведнъж упрекна Пекин, че не е съумял да понижи комерсиалния си остатък и да отвори пазарите си за американските вложения. Китайският юан, обаче, е спечелил към 10% по отношение на $ през последните 12 месеца, като през март се качи на най-високото си равнище от август 2015 година

Предположението на Тръмп, че валутната война е в ход идва, до момента в който централни банкери и министри на финансите от целия свят се готвят да се съберат във Вашингтон за пролетните срещи на Международния валутен фонд.

Междувременно Русия скочи на Съединени американски щати за глобите. Москва преглежда наказателните ограничения на Вашингтон като форма на нечестна конкуренция и всеки неин отговор ще бъде в сходство с ползите на Русия.

" Стремежът за наказания против Русия се трансформира във фикс концепция. Ние към момента считаме тези наказания за противозаконни... и сме уверени, че всеки икономист може да види открити опити за изтласкване на съветски компании от международните пазари ", уточни представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

" Това не е нищо повече от интернационално присвояване на активи ", съобщи Песков. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР